Categorie: Vin

Indiciile mici care definesc vinul de calitate

Perspectivă instantanee cu ajutorul tehnologiei în infraroșu Inovația a venit prin utilizarea luminii infraroșii pentru a privi adânc în compoziția unei probe lichide, până la activitatea moleculară, de fapt, deoarece aici se află o comoară de cunoștințe așteptând să fie descoperită. Toate moleculele organice vibrează, iar această vibrație poate fi observată prin trecerea luminii infraroșii

Citeste mai mult

De ce analiza vinului cu infrarosu a devenit mai usoară?

Analiza FTIR (spectroscopie in infrarosu cu transformata Fourier): aspectele esențiale Analiza FTIR este o tehnică spectroscopică care utilizează spectrul electromagnetic care apare în mod natural, definit de lungimile de undă cuprinse între 2.500 nm și 25.000 nm. Transformata Fourier a fost dezvoltată pentru prima dată de matematicianul francez Jean Baptiste Joseph Fourier (1768–1830). El ar

Citeste mai mult

Date preliminare furnizate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) anunță o scădere a producţiei de vin în România pentru anul in curs

Conform estimărilor publicate de OIV, în acest an ne așteptăm la o producţia de vin a României cu 7%  mai mică faţă de anul precedent, înregistrându-se un total de 3,6 milioane de hectolitri. “Aceasta nu trebuie considerată în mod necesar ca o veste negativă pentru sectorul vinului, având în vedere contextul actual, unde tensiunile geopolitice,

Citeste mai mult
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.