Perspectivă instantanee cu ajutorul tehnologiei în infraroșu
Inovația a venit prin utilizarea luminii infraroșii pentru a privi adânc în compoziția unei probe lichide, până la activitatea moleculară, de fapt, deoarece aici se află o comoară de cunoștințe așteptând să fie descoperită. Toate moleculele organice vibrează, iar această vibrație poate fi observată prin trecerea luminii infraroșii printr-o probă și detectarea a ceea ce iese de cealaltă parte. Acest lucru creează un semnal sub forma unui spectru infraroșu care dezvăluie tot felul de lucruri interesante despre probă. Analiza se bazează pe transmiterea luminii infraroșii. Ea se trimite în interior și apoi se colectează lumina de cealaltă parte pentru a obține spectrul. Spectrul poate apoi fi convertit în date utilizabile.
Colaborare de la concept la soluție practică
După ce s-a stabilit conceptul, s-a început lucrul la crearea unui analizor care să fie ușor și practic de utilizat în laboratoarele de vin și de către producătorii de vin în cadrul activităților lor zilnice. Acest lucru a dus la lansarea primului analizor FOSS WineScan™ în 1999 și la o serie de etape evolutive ulterioare până în ziua de astăzi, fiecare oferind îmbunătățiri treptate în ceea ce privește capacitățile, ușurința de utilizare și costul de utilizare.
În timp ce dezvoltarea instrumentului s-a desfășurat destul de rapid, cel mai mare pas a fost să se creeze modele matematice care să poată converti semnalele infraroșii în date semnificative.
Mai multă perspectivă, mai puțină muncă și mai mult timp pentru producția de vin – trei motive pentru care cea mai recentă lansare – WineScan™ 3 este oportună.
Anotimpurile recente au adus provocări fără precedent producției globale de vin. Cu toată priceperea și experiența pe care o au profesioniștii din domeniul viticol, ei au nevoie acum mai mult ca oricând de sprijin pentru a determina momentul optim pentru recoltă, pentru a gestiona strugurii care nu sunt perfecti, pentru a urmări fermentația și pentru a perfecționa amestecurile și îmbutelierea.
În târziul anilor ’90, cercetătorii de la FOSS au avansat în analiza lichidelor cu o tehnologie numită spectroscopie în infraroșu cu transformata Fourier (FTIR). Furnizând o serie de parametri cheie de calitate în doar câteva secunde, s-a dovedit a fi un joc de schimb pentru controlul întregului proces de producție al vinului, de la vie până la sticlă. Acum, povestea inovației continuă cu WineScan™ 3. Este disponibilă o gamă cuprinzătoare de teste, inclusiv opțiuni de testare unice precum taninurile din vin, azotul asimilabil de către drojdie în timpul fermentației și de asemenea opțiunea pentru funcționalitatea SO2 liber și total mai rapidă decât în generațiile anterioare de instrumente (acum două minute în loc de două minute și jumătate).
Efort minim asupra operațiunilor de analiză a vinului
Noua versiune WineScan™ 3 nu oferă doar o bogăție de date de testare, ci face și mai simplă obținerea acestor date cu un efort minim asupra operațiunilor. Aceasta este o dezvoltare oportună într-o perioadă în care este o provocare să asigurați și să păstrați forța de muncă calificată în cramă sau în laborator.
Alte caracteristici de automatizare includ un sistem de curgere cu capacitate mare și un autosampler care suportă peste 130 de teste pe oră, fără a fi nevoie de supraveghere. Între timp, backup-ul și raportarea automată păstrează datele în siguranță, iar conectivitatea asigură accesibilitatea pentru urmărirea și verificarea datelor.
Sprijinind o abordare creativă pentru gusturile în evoluție ale consumatorilor
Producătorii de vin de astăzi adesea trebuie să fie la înălțime în ceea ce privește stilul și calitatea vinului în concordanță cu gusturile consumatorilor și cerințele unui climat în continuă schimbare. Avantajele de timp și performanță oferite de WineScan™ 3 sunt extrem de relevante în reducerea preocupărilor legate de funcționarea instrumentelor, lăsând utilizatorii să-și petreacă mai mult timp cu ceea ce fac cel mai bine – crearea de vin de calitate.
Fiecare rezultat al testului se bazează pe 30 de subprobe pentru a furniza rezultate extrem de precise și repetabile. Astfel se evită necesitatea repetării măsurătorilor pentru a confirma validitatea rezultatelor. Operarea cu ecran tactil și o interfață software foarte intuitivă fac ca oricare persoană din laborator sau cramă să poată opera instrumentul. În plus, platforma inteligentă furnizează suport, iar conectivitatea vă permite să vă construiți propriul univers de control al calității cu mai multe instrumente în diferite locații.
Deși nimeni nu poate controla provocările cu care industria vinului trebuie să lucreze, tehnologia inovatoare poate asigura că cei care iau decizii cheie în fiecare zi au datele de care au nevoie pentru a-și face treaba. În acest context, noul WineScan™ 3 și WineScan™ 3 SO2 oferă momentul perfect, furnizând o lume în expansiune de perspective analitice ca o parte naturală a procesului de producție a vinului în prezent.
Nici un comentariu