Conform estimărilor publicate de OIV, în acest an ne așteptăm la o producţia de vin a României cu 7% mai mică faţă de anul precedent, înregistrându-se un total de 3,6 milioane de hectolitri.
“Aceasta nu trebuie considerată în mod necesar ca o veste negativă pentru sectorul vinului, având în vedere contextul actual, unde tensiunile geopolitice, schimbările climatice şi pandemia de COVID-19 generează un nivel ridicat de volatilitate şi incertitudine pe piaţa globală a vinului”, transmite OIV, citată de Agerpres.
În ultimii 5 ani, acest domeniu a înregistrat o creștere constantă în țara noastră, deși la nivel mondial s-a înregistrat o scădere încă de anul trecut.
În 2019, România a ocupat locul 13 în clasamentul celor mai mari producători mondiali de vin si un onorabil loc 6 în Uniunea Europeană care la rândul ei este recunoscută ca cel mai mare producător de vin din lume, deținând cca 45 % din zonele viticole ale globului, 65 % din producție, 70 % din exporturi și 60 % din consumul mondial.
Astfel nu este de mirare interesul tot mai crescut al producătorilor de vin din România pentru echipamente de testare a vinului.
Cel mai recent echipament FOSS scos pe piață pentru testarea vinului, OenoFoss Go, analizează cei mai importanți 8 parametri pentru vin și must în mai puțin de 3 minute. Siguranța rezultatelor asigura producătorii de calitatea vinului lor și totodată se face evaluarea corectă a acestuia pe piață.
Acest model se livrează cu toate calibrările și setările necesare și nu necesită instalarea de către specialiștii în Service FOSS. Poate fi folosit încă din prima zi de la achiziționare, fiind ușor de utilizat de către orice operator, nu numai de către personal tehnic de laborator.
Reduce semnificativ costurile testării vinului în orice etapă de fabricație și este recomandat producătorilor mici și mijlocii de vin.
Mai multe informații despre OenoFoss Go aflăm dintr-un interviu realizat cu oenologii Giuseppe and Angelo Facchin.
Nici un comentariu