Categorie: Noutati

Analiza cenușii și a umidității în făină de grâu prin spectroscopia în infraroșu apropiat (NIR)

Făina de grâu este cel mai important produs al măcinării grâului. Se folosește la scară industrială în panificație, la produse de patiserie, paste, concentrate alimentare și produse de cofetărie. Cenușa este unul dintre principalii indicatori ai calității și utilizării făinii de grâu. Cenușa obținută din făină conține compuși minerali de fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier,

Citeste mai mult

Industria alimentară din România rulează un capital de 10 miliarde de euro anual

Analiza sistemului alimentar din România evidențiază un nivel scăzut de implementare a metodelor de producție durabile ce folosesc tehnologii de ultimă generație Industria alimentară din România rulează un capital de circa 10 miliarde de euro anual, cu o contribuție de 8% din PIB și oferă aproximativ 200,000 de locuri de muncă, potrivit ROMALIMENTA. Cele mai

Citeste mai mult

Date preliminare furnizate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) anunță o scădere a producţiei de vin în România pentru anul in curs

Conform estimărilor publicate de OIV, în acest an ne așteptăm la o producţia de vin a României cu 7%  mai mică faţă de anul precedent, înregistrându-se un total de 3,6 milioane de hectolitri. “Aceasta nu trebuie considerată în mod necesar ca o veste negativă pentru sectorul vinului, având în vedere contextul actual, unde tensiunile geopolitice,

Citeste mai mult

Creșterea consumului de lapte în pandemie

Creșteri ale producției de lapte pentru consum în 2020 în contextul pandemiei Covid19 necesită adoptarea de măsuri suplimentare de verificare si testare a calitații în industria lactatelor Datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică pentru primele 6 luni din 2020 relevă că România a înregistrat creșteri ale producției de lapte pentru consum – cu 20.333

Citeste mai mult
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.